Laatste nieuws


2014

Fijne Feestdagen en een gezond, sportief 2015

Spannende afsluitende Race of Champs

2e plaats ONK-2014 veilig gesteld!

Twee keer 2e in Zolder Jarno Keppel en Freek Dirksen

Jarno Keppel en Freek Dirksen in de achtervolging

1e en 3e plaats Jarno Keppel en Freek Dirksen Pinksterraces-Oss

3e plaats in Hengelo (Gld), maar geen podium...

Een rode vlag weerhoudt Jarne & Freek van 1e ONK overwinning!

Alles voor elkaar, behalve financiële middelen!?

Wordt 'Club#73' lid!Nieuwsarchief 2013 >
 
26-06-2014

Jarno Keppel en Freek Dirksen in de achtervolging.


Allereerst verheugende aanmeldingen van nieuwe sponsors; Hofland Deltaflex Rubbertechniek B.V. en PRObookings uit Tolbert. Bijzonder dankbaar zijn we Harry Snuk, voor bemiddeling naar deze Groningse bedrijven. Evenzeer gewaardeerd zijn de financiële bijdragen van BioDiesel uit Kampen en Kempenaar uit Alphen a/d Rijn Hiermee kunnen we verder op jacht naar 't kampioenschap!Tijdens de internationale, gecombineerde, IDM/ONK zijspanraces in het Duitse Oschersleben, hebben Jarno en Freek afgelopen weekend een uitstekende 2e en 4e voor het Open Ned. kampioenschap plaats behaald.

In een veld van niet minder dan 25 zijspannen(!) trainden het Nunspeetse koppel zich naar een 13e positie. Het was vooral wennen aan het prachtige circuit en afstellen de juiste gearing, waar zij 3 jaar geleden voor het laatst een WK-race hadden gereden. De twee races vormden beide een apart klassement, tellend voor Int. Duits- en Open Ned. kampioenschap.Laat op de zaterdagmiddag werd de eerste race verreden over 17 ronden van 3,7 km. Vanaf de 5e startrij Jarno had andermaal een uitstekende start en had voor de eerste scherpe linkerbocht 4 spannen ingehaald. Smits/Verbrugge was bij de start al verslagen, want bleef stilstaan (koppeling) en leider in het ONK, Kentrop met zijn voormalige bakkenist Kees Daalhuizen, werd in de 10e ronde gepasseerd. In de 12e ronde werd de rode vlag getoond en moest er opnieuw gestart worden, voor de resterende 5 ronden. Wederom een snelle start, want kwam nu als 6e door! In de een na laatste ronde wederom een rode vlag en werd #73 door het samentellen van de manchetijden 9e overall, 2e in ONK, achter Streuer/Koerts, maar voor Kentrop/Daalhuizen en Smits/Verbrugge.

Zondag om 12 uur, onder prima weersomstandigheden, ging de tweede race van start. Door een merkwaardige start (Smits stond nog niet klaar, met bakkenist Verbrugge voor het zijspan (!?) was Jarno verstoord en kon zijn befaamde rappe start niet herhalen en kwam als 13e door. De jacht werd geopend op Smits en Kentrop en in de 10e ronde zat het Nunspeets koppel binnen 3 seconden. Waarschijnlijk toucheerde Jarno in de 11e ronde iets het rempedaal en was het ritme verstoord. Er kon niet meer versneld worden en de rondetijden zakten. Dit resulteerde in een 8e overall en 4e ONK klassering, waarbij de concurrentie belangrijke punten weg snoepten. Wel een vette PR van 1:36.310 (10e ronde!)

Er wordt op dit niveau erg snel geracet en een klein foutje heeft direct gevolgen. Toch bleef de 2e plaats in ONK tussenstand gehandhaafd en moet in Zolder op 12 & 13 juli opnieuw geprobeerd worden, de achterstand van 12 punten in te lopen.fotograaf bron: Dennis Vermeulen

 

 
  © Keppel Sidecar Team  ///  Disclaimer  ///  Pers