Laatste nieuws


2014

Fijne Feestdagen en een gezond, sportief 2015

Spannende afsluitende Race of Champs

2e plaats ONK-2014 veilig gesteld!

Twee keer 2e in Zolder Jarno Keppel en Freek Dirksen

Jarno Keppel en Freek Dirksen in de achtervolging

1e en 3e plaats Jarno Keppel en Freek Dirksen Pinksterraces-Oss

3e plaats in Hengelo (Gld), maar geen podium...

Een rode vlag weerhoudt Jarne & Freek van 1e ONK overwinning!

Alles voor elkaar, behalve financiële middelen!?

Wordt 'Club#73' lid!Nieuwsarchief 2013 >
 
17-10-2014

Spannende afsluitende Race of Champs


Traditioneel wordt de laatste wedstrijd van het raceseizoen (12 oktober), Race of Champions genoemd. Bij de zijspanklasse was daarvoor volop gelobbyd, want zowel de huidige wereldkampioen Tim Reeves als voormalig wereldkampioen Pekka Päivärinta waren aanwezig, naast een zeer internationaal startveld. Niet minder dan 18 combinaties streden om de laatste punten in het Open Nederlands- en Belgisch kampioenschap. De kampioen, Kees Kentrop was al bekend, maar in de tussenstand waren nog diverse positieverbeteringen te bewerkstelligen. Voor Jarno en Freek moest de 3e plek in OBK verdedigd worden, want 2e plaats in eindstand ONK stond al vast.De trainingen/kwalificaties op zaterdag verliepen niet als gewenst. De (versleten) banden boden te weinig grip en te weinig remvermogen in de eerste droge sessie (5e tijd). Vlak voor de tweede sessie begon het te regenen, waardoor niemand zijn tijd meer verbeterde. Daardoor een start op rij 3, aan de tribunezijde.

Op een mistig, fris en vochtig TT-circuit mocht er zondagochtend 8 minuten durende Warmup gereden worden. Alles voelde goed aan en de vooruitzichten voor de race om 13:45 waren prima. Inmiddels hadden vele familieleden en vrienden het paddock gevonden en uitten zodoende meelevende support.De start van #73 was weer ouderwets uitstekend en voor de Haarbocht kon Jarno met Freek bij de mondiale top aansluiten. Op kop Reeves/Daalhuizen met Streuer/Koerts en Pekka/Kirsi in zijn kielzog. Met een nimmer snellere openingsronde van 1:51 was concurrent voor Belgisch kampioenschap Smits/verbrugge, op enige achterstand gezet. Kentrop/Verhagen, startend vanaf 7e plaats, kwamen in 't gedrang bij de start en moesten in de achtervolging. Gedurende de eerste 5 ronden kon Jarno met een hardwerkende Freek de kop volgen met rondjes van lage 1:46. Kentrop had zich inmiddels naar voren gewerkt, op kleine afstand gevolgd door Smits.Op de Veenslang passeert Kentrop op snelheid de #73-LCR-Suzuki. Kentrop versnelt nogmaals en Jarno's tijden zakken naar 1:47 Smits komt wel iets nader (4 sec), maar de 5e plaats komt niet meer in gevaar. Op kop is het razend spannend met Reeves en Streuer. Naast een paar prikacties in de GT-bocht weet Bennie in de laatste ronde op zijn thuisbaan de 2014 wereldkampioen Reeves op de Veenslang te passeren en houdt de 1e plaats vast. Op de streep scheelde dat slechts 0,1 sec. en Pekka op 0,5 sec. Team Kranenburg reed een puike race en eindigde 8e in dit sterke veld. Daarmee bleven ze Team Talens (met gelegenheid bakkenist Sander Faber ivm heupblessure Ilse) voor in de eindstand resp. 5e en 6e. Opvallend was ook de progressie die Rokies of the Year Kees Endeveld met Jeroen Remmé dit jaar hebben gemaakt. Een prachtige 10e plaats (ook eindrangschikking) in de race met een uitstekende PR van 1:49.3 (doel onder 1:50 geslaagd)

Het 2014 seizoen zit erop en de posities van vorig jaar zijn geënerveerd; 2e in ONK en 3e OBK. Ondanks weinig wedstrijdritme (fin. tekortkomingen) toch meer punten behaald dan vorig jaar en is het PR met ruim een seconde verbeterd (1:46.3) Bijna alle races podiumplaatsen behaald en mogen we tevreden terugkijken. Hierbij willen wij onze sponsoren, relaties en teamleden heel hartelijk bedanken voor de financiële, materiële en persoonlijke ondersteuning, welke wij ook dit seizoen ondervonden hebben. Zonder jullie zou het bereikte resultaat niet behaald zijn. Op naar volgend seizoen!Jarno & FreekFoto-bron Henk Teerink
 

 
  © Keppel Sidecar Team  ///  Disclaimer  ///  Pers