Laatste nieuws


2015

Keppel Sidecar Team stopt per direct met F1 zijspanraces

DNF's voor Keppel/Dirksen in BeNeCup zijspanraces Hengelo-Gld.

Jarno & Freek 6e en 3e plaats in BeNeCup zijspanraces

Keppel Sidecar Team gaat toch van startNieuwsarchief 2014 >
 
 

DNF's voor Keppel/Dirksen in BeNeCup zijspanraces Hengelo-Gld.


Op het stratencircuit de Varsselring in het Gelderse Hengelo werd zondag 3 mei onder afwisselende weersomstandigheden de 3e en 4e ronde voor het zijspan BeNeCup verreden. Voor het Nunspeetse Keppel Sidecar Team een weekend om snel te vergeten.De eerste kwalificatie op zaterdag leverde een voorlopige 5e startplaats voor Jarno Keppel en Freek Dirksen op. Prachtige weersomstandigheden en vele klassen met veel deelnemers, bij de zijspannen 18. Het 4878 meter lange circuit, waarbij een 3-tal zeer snelle rechte stukken worden afgewisseld door (meer dan) haakse bochten, is een aanslag op de armen van bakkenist Freek. De rondetijd wordt wel iets verbeterd in de tweede en laatste training, maar levert uiteindelijk een 6e startplaats, 3e startrij, op.

In tegenstelling tot de natte weersvoorspelling schijnt de zon zondagmorgen uitbundig en komt er veel publiek. Eind van de ochtend wordt de eerste zijspanrace verreden. De start is weer prima, één plek winst, maar op de smalle baan, wordt de weg naar de kop geblokkeerd. In de vierde ronde, liggend op 5e plaats rijdt Jarno de LCR-Suzuki de pitsstraat in. De motor loopt slecht en later blijkt een te hoge oliedruk.

Halverwege de middag, vlak voor Race-2, begint het te miezeren, gevolgd door regenbuien. Na een matige start (6e na eerste ronde), besluit Jarno in de derde ronde wederom de pits in te rijden. Zowel Jarno als Freek hadden door beslagen vizieren, totaal geen zicht en werd doorrijden te gevaarlijk.

Door deze twee uitvallers en 0 punten zakte het Nunspeetse team van de 3e naar de 11e plaats in de tussenstand van de BeNeCup. De volgende race in Oss (Pinksterweekend) wordt niet deelgenomen, in verband met blessures en er zijn diverse sponsoren die nog niet betaald hebben(!?)

Met sportieve groeten Jarno, Freek & KST#73 Team

 

 
  © Keppel Sidecar Team  ///  Disclaimer  ///  Pers