Laatste nieuws


2013

Laat het beste van het vorige seizoen,
het slechtste worden voor 2014

2e ONK & 3e OBK; Geschikt voor 2014

Jarno & Freek 1e Ned. tijdens BSB in Assen!

Keppel toont aan, erbij te horen!

Keppel Sidecar Team volledig Nunspeets

Noodlottig ongeluk tijdens de G.R.D. in Assen

Doorzetten beloond tijdens ONK/OBK Zolder

TT 2013 een grote deceptie Keppel Sidecar Team!

Zware tegenslag in Rijeka (Kr)
voor Jarno en Arjen

Henry Docter eerste 'KST WK-Sidecar Fan'!

Wederom podium voor Keppel/Portijk
in Mettet (B)

Bent u "K.S.T. WK-Sidecar Fan"?

Twee geweldige inhaalraces leiden uiteindelijk tot podium in Oss!

KST#73 verslaat wereldkampioen Reeves/Sayle

Eerste podium voor zijspandua Jarno Keppel & Arjen Portijk

Geslaagde trainingsweek Val de Vienne

Presentatie KST#73

2013 Keppel Sidecar Team #73 onthuld!

KST#73 voorbereidingen 2013 lopen gesmeerd en volgens planningNieuwsarchief 2012 >
 
24-03-2013

Geslaagde Trainingsweek Val de Vienne


Om maar met de deur in huis te vallen; het gevoel is goed en de LCR heeft het uitstekend gedaan. Dat is kort en krachtig de conclusie die getrokken mag worden, na de 2013 trainingsweek (18-22 maart) op het circuit Val de Vienne in midden-Frankrijk.U kunt zich voorstellen, dat het een spannend moment voor iedereen was, toen de blinkende #73 voor 't eerst door de pitstraat richting het circuit reed. Dat was overigens pas op dinsdag, want 's maandags regende het nagenoeg de hele dag en werd voornamelijk besteedt aan het afstellen van de laatste persoonlijke instellingen. De handgrepen in de koker moesten worden aangebracht, waaraan Arjen zich vasthoudt bij rechterbochten. Het zitje, rem- en schakelpedaal van Jarno moest nog wat aangepast worden, zodat alles op de juiste plek komt te zitten. De Avon slicks en regenbanden werden op de velgen gemonteerd en klaargezet.

Dinsdag, om 10:26 uur bij een schraal zonnetje en 5 graden (!), dus de eerste meters met de nieuwe LCR en Suzuki-L2 op de baan. Na 2 rondjes komen Jarno & Arjen binnen en wordt de ervaring medegedeeld. De machine loopt prima en geen valse klap is gegeven. Natuurlijk wordt er zeer voorzichtig gedaan, want alles is nieuw en ook is dit de eerste gelegenheid dat Arjen weer in de zijspanbak plaatsneemt, na zijn giga-crash (okt-2011). Maar de boys tonen beide een smile van oor tot oor. Dat beloofd wat.

De volgende dagen verbeterd het weer zich en verdwijnen de wolken en regenbuien voor de zon en loopt de temperatuur geleidelijk op naar voorjaarswaarden. (vrijdag 18 grd!) De belangstelling in het rennerskwartier voor het Keppel Sidecar Team, is groot en komen de wereldkampioen en Nederlands kampioen eerst even een 'bakkie doen', voordat ze de baan opgaan…

De sfeer in het team is prima en relaxed en de 5-tal dagelijkse trainingen worden opbouwend gevolgd. Afstellingen aan stuurinrichting, wielen en remmen worden uitgevoerd, om te zien hoe ea. het rijden beïnvloed. Arjen heeft wensen ten aanzien van de handgrepen en worden doorgegeven aan 'Käbelman' van LCR. Naar tijden wordt niet echt gekeken, maar nemen naarmate de week vordert steeds verder af. Jarno en Arjen overleggen veel, waarin uiteraard de grap en grol niet ontbreekt. Je kunt zien dat ze het naar de zin hebben en men beetje bij beetje op elkaar inspeelt, zonder te forceren. Het herstel van Arjen lijkt goed verlopen te zijn, want er zijn geen belemmeringen om in de bak zijn werk te doen. (Jan en Wesley van Vliet weten inmiddels wat daar gebeurd; diep respect!)

Resumerend kan gesteld worden, dat Keppel Sidecar Team een zeer succesvolle trainingsweek gehad heeft, waarin Jarno en Arjen de mogelijkheden van '#73' enigszins gezien hebben. Dat klinkt bescheiden, want beide weten inmiddels dat er met dit duo en deze combinatie de juiste weg is ingeslagen. Let maar n's op…

 

 
  © Keppel Sidecar Team  ///  Disclaimer  ///  Pers