Laatste nieuws


2013

Laat het beste van het vorige seizoen,
het slechtste worden voor 2014

2e ONK & 3e OBK; Geschikt voor 2014

Jarno & Freek 1e Ned. tijdens BSB in Assen!

Keppel toont aan, erbij te horen!

Keppel Sidecar Team volledig Nunspeets

Noodlottig ongeluk tijdens de G.R.D. in Assen

Doorzetten beloond tijdens ONK/OBK Zolder

TT 2013 een grote deceptie Keppel Sidecar Team!

Zware tegenslag in Rijeka (Kr)
voor Jarno en Arjen

Henry Docter eerste 'KST WK-Sidecar Fan'!

Wederom podium voor Keppel/Portijk
in Mettet (B)

Bent u "K.S.T. WK-Sidecar Fan"?

Twee geweldige inhaalraces leiden uiteindelijk tot podium in Oss!

KST#73 verslaat wereldkampioen Reeves/Sayle

Eerste podium voor zijspandua Jarno Keppel & Arjen Portijk

Geslaagde trainingsweek Val de Vienne

Presentatie KST#73

2013 Keppel Sidecar Team #73 onthuld!

KST#73 voorbereidingen 2013 lopen gesmeerd en volgens planningNieuwsarchief 2012 >
 
15-10-2013

2e ONK & 3e OBK; Geschikt voor 2014


Met twee podium plaatsen tijdens de Race of the Champions, sloten Jarno en Freek het zijspan wegraceseizoen 2013 af. Op het TT-Circuit van Assen werd zaterdag onder erg moeilijke, natte omstandigheden een uistekende 2e plaats bereikt achter lokaal favoriet Streuer/Koers. Zondag, droog, maar koud en winderig werd een prima 3e plaats bemachtigd. Met deze resultaten werd boven verwachtingen gescoord in het Open Nederlandse- en Open Belgische kampioenschap, resp. 2e en 3e!De vrije-trainingen op vrijdag waren vanwege budgettaire redenen niet aangedaan, waardoor de kwalificaties op zaterdag bepalend waren voor een goede startopstelling, van beide wedstrijden. De eerste kwalificatie verliep goed, hoewel op een natte baan, geen toptijden te noteren waren. De 5e tijd uit de eerste kwalificatie werd zaterdagmiddag met een opdrogende baan, behoorlijk verbeterd en leidde naar de 2e plaats op de eerste startrij, naast Streuer.

Vlak voor de zijspanrace op zaterdagmiddag, brak er nog even een fikse regenbui los en door een vertraagde start (olie op de baan), mochten de 18 zijspanen om bijna 18 uur(!) vertrekken. Jarno had een uitstekende start en kwam als eerste de Haarbocht door. In de opvolgende Ossenbroeken, stak Streuer binnendoor en liep gestaag weg van de rest. Jarno/Freek volgende in hen spoor. Het gevecht was om de 3e plaats tussen Nicholson, Kentrop, Kiser, Seret, Smits en Talens. Kentrop/de Haas hadden vandaag genoeg aan 8 punten (8e plaats) om Nederlands kampioen te worden en dat werden ze ook.Ook zondag stond de zijspanrace als laatste op het volle programma gepland. Hoewel in nagenoeg heel Nederland code-oranje was afgegeven, vanwege de overvloedige regenval, was het in Assen de hele dag droog! Om kwart-voor-zes sprong het rode-licht voor de laatste keer dit raceseizoen uit en had Nicholson een kopstart, gevolgd door Streuer, Keppel en Kentrop. Streuer was wederom superieur en passeerde Nicholson op snelheid in de Veenslang. Gedurende vele ronden werd er volop gestreden om de 2e plaats, waarbij mooie uitrem-acties in de GT bocht te aanschouwen waren. Jarno had een verkeerde keuze met de achterband gedaan (keer uitproberen…) en moest 3 ronden voor het eind, de kersverse Nederlands kampioen Kentrop laten gaan. Nicholson/Daalhuizen probeerde in de laatste ronde en met name laaste (GT) bocht nog wel #73 eruit te remmen, maar Jarno hield dit keer de juiste lijn en deur dicht, waardoor Nicholson niet voorbij kon komen. Team Smits/Verbrugge werd met kapotte motor knap 5e, gevolgd door Kiser/Faber en Talens/Ilse de Haas op de 7e plaats.

Voor Jarno en Freek geen kampioenshirts (theoretisch konden ze nog kampioen worden), maar wel een speciaal "Geschikt" shirt, omdat men, ondanks de (dure) tegenslagen in het begin van het seizoen, bleef doorzetten en uiteindelijk mee deed, om het kampioenschap.Namens het Keppel Sidecar Team #73, Jarno, Freek, Dick, Johan, Jeane, Mario en Jan bedanken wij alle sponsoren, relaties, trouwe aanhang en fans, heel hartelijk voor de (financiële) ondersteuning en vertrouwen, welke jullie in ons hebben gesteld, om dit moeilijke seizoen (tegenslag begin) op waardige wijze af te sluiten. Het was dan ook hartverwarmend, dat er zoveel mensen gisteren en op de Sponsor/Relatiedag aanwezig waren. Nogmaals bedankt en graag tot ziens!

Het Keppel Sidecar Team#73


 

 
  © Keppel Sidecar Team  ///  Disclaimer  ///  Pers