Laatste nieuws


2013

Laat het beste van het vorige seizoen,
het slechtste worden voor 2014

2e ONK & 3e OBK; Geschikt voor 2014

Jarno & Freek 1e Ned. tijdens BSB in Assen!

Keppel toont aan, erbij te horen!

Keppel Sidecar Team volledig Nunspeets

Noodlottig ongeluk tijdens de G.R.D. in Assen

Doorzetten beloond tijdens ONK/OBK Zolder

TT 2013 een grote deceptie Keppel Sidecar Team!

Zware tegenslag in Rijeka (Kr)
voor Jarno en Arjen

Henry Docter eerste 'KST WK-Sidecar Fan'!

Wederom podium voor Keppel/Portijk
in Mettet (B)

Bent u "K.S.T. WK-Sidecar Fan"?

Twee geweldige inhaalraces leiden uiteindelijk tot podium in Oss!

KST#73 verslaat wereldkampioen Reeves/Sayle

Eerste podium voor zijspandua Jarno Keppel & Arjen Portijk

Eerste podium voor zijspandua Jarno Keppel & Arjen Portijk

Geslaagde trainingsweek Val de Vienne

Presentatie KST#73

2013 Keppel Sidecar Team #73 onthuld!

KST#73 voorbereidingen 2013 lopen gesmeerd en volgens planningNieuwsarchief 2012 >
 
15-04-2013

Eerste podium voor zijspanduo Jarno Keppel & Arjen Portijk.


Op zondag 14 april behaalden Jarno en Arjen een prima 3e en 'bijna 4e' plaats, tijdens de eerste twee zijspanwegrace wedstrijden, meetellend voor het Open Belgisch Kampioenschap op het circuit van Croix en Ternois (Noord-Frankrijk)

Na een gedeeltelijk verregende training, voorafgaand aan een Belgische Technische keuring; "Alez, die is zo mooi, goed!" op zaterdag, was een vijfde startplaats behaald op het 1900 meter lange en smalle circuit, 80 km onder Lille, goed voor een startopstelling in het midden op de tweede rij.

De 45min. vertraagde start (stoorzender op circuit!?) van de eerste wedstrijd verliep prima en #73 dook als 4e de 'Tarzanbocht' in. Na doorkomst van de eerste van 15 ronden lag men op de 2e positie op 9 sec. van Patrick Hanquet. Bekeken stuurde Jarno en Arjen zich richting de koploper en in de achtste ronde werd Hanquet op het 600 meter rechte stuk, op snelheid, gepasseerd. Echter in die scherpe rechter bocht die volgde, brak plots het achterwiel weg en schoof de LCR op de curbstones. Het kostte even moeite om het zijspan in de juiste rijrichting te krijgen en sloot men als 6e weer aan. In de resterende zes ronden werden er toch nog 2 combinaties gepasseerd ('dit Suzuki blok heeft enorm vermogen', volgens Jarno) en werd een keurige 3e plaats, snelste ronde (59;163) én podium in de eerste wedstrijd van 2013 bereikt! Winnaar werd Hugues Bertrand/Jerome Beauvois. Grote ontlading volgde, onder inmiddels zomerse omstandigheden. Jeane wist zelfs, dat het afgebeelde zijspanno.14 op de beker, het eerste startnummer van Jarno was…!

Een 'bijna-4' plaats in Race-2, want in de laatste ronde, van de ingekorte 12 ronden race (een helikopter moest op de baan landen!?), stuurde Jarno de combinatie de pitsstraat in, omdat er een 'schrapend' geluid werd gehoord… Dit bleek een los stukje bodemplaat te zijn, veroorzaakt door een ingeslagen steen. Na alle ellende van vorig jaar, nam Jarno geen risico en koos voor controle, in plaats van een nagenoeg zekere tweede podium. Jammer, want na een uitstekende start dook #73 wederom als 4e de scherpe rechterbocht in. 'De acceleratie is ongekend' aldus bakkenist Arjen Portijk en vanuit start is inhalen bijna onmogelijk op dit toch wel smalle circuit. De tweede race werd door de Fransman Sebastien Seret/Rodrique Dury gewonnen.

De volgende wedstrijd, voor het Open Ned.Kamp. is tijdens het Hemelevaarts-weekend (12 mei) in het Gelderse Hengelo.

 
 

 
  © Keppel Sidecar Team  ///  Disclaimer  ///  Pers