Laatste nieuws


2013

Laat het beste van het vorige seizoen,
het slechtste worden voor 2014

2e ONK & 3e OBK; Geschikt voor 2014

Jarno & Freek 1e Ned. tijdens BSB in Assen!

Keppel toont aan, erbij te horen!

Keppel Sidecar Team volledig Nunspeets

Noodlottig ongeluk tijdens de G.R.D. in Assen

Doorzetten beloond tijdens ONK/OBK Zolder

TT 2013 een grote deceptie Keppel Sidecar Team!

Zware tegenslag in Rijeka (Kr)
voor Jarno en Arjen

Henry Docter eerste 'KST WK-Sidecar Fan'!

Wederom podium voor Keppel/Portijk
in Mettet (B)

Bent u "K.S.T. WK-Sidecar Fan"?

Twee geweldige inhaalraces leiden uiteindelijk tot podium in Oss!

KST#73 verslaat wereldkampioen Reeves/Sayle

Eerste podium voor zijspandua Jarno Keppel & Arjen Portijk

Geslaagde trainingsweek Val de Vienne

Presentatie KST#73

2013 Keppel Sidecar Team #73 onthuld!

KST#73 voorbereidingen 2013 lopen gesmeerd en volgens planningNieuwsarchief 2012 >
 
13-05-2013

KST#73 verslaat wereldkampioen Reeves/Sayle tijdens 1e ONK/OBK in Hengelo (Gld)


Jarno Keppel en Arjen Portijk zijn vijfde geworden tijdens de eerste 2013 ONK/OBK zijspanrace, op de Varsselring nabij het Gelderse Hengelo. Daarbij versloegen ze de huidige Engelse wereldkampioen Tim Reeves met Isle of Man bakkenist Dan Sayle, in een rechtstreeks confrontatie. In de eindrangschikking werden ze zodoende tweede Nederlands koppel! En passant verbeterde Jarno & Arjen ook nog het Keppel-PR op dit stratencircuit met ruim één seconde: 2.00:955Na een vijfde trainingstijd (2.06:632) van de zaterdagochtend (zaterdagmiddag tijdens een hoosbui is er niet gereden) mocht Keppel/Portijk zondagmiddag onder een zonnig, bewolkt, windering en koud (11 graden) weersomstandigheden, van een derde startrij vertrekken. De start was uitstekend en bij de eerste haakse bocht werd een derde positie achter Engelsman Hegarty/Lawson en eerste Nederlander Kees Kentrop/de Haas ingenomen. Het hoge tempo van de kopgroep kon niet direct gevolgd worden, zodat in de tweede ronde (van 12) de Engelsen Chaplow/Endeveld, Nicholson/Lith en in de derde ronde ook Reeves passeerden. Jarno besloot bij wereldkampioen Reeves aan te haken en te bekijken, waar er teruggepakt kon worden.
Dat gebeurde in de een na laatste ronde op het lange snelle stuk op pure snelheid, achterop het circuit, maar Reeves remde de DNS Infratechniek LCR bij de beruchte Molenbocht, binnendoor eruit. In de laatste ronde passeerde Jarno wederom Reeves op het snelste gedeelte van het circuit, waar snelheden van tegen de 280 km/u bereikt worden op dit stratencircuit. Wederom bij de Molenbocht probeerde Reeves een uitremmanoeuvre, maar Keppel/Portijk hield de deur dicht en finishte keurig op een vijfde plaats.Overtuigd en met grote voorsprong werd Hagarty/Lawson winnaar, gevolgd door Kentrop/de Haas en Chaplow/Endeveld op een derde plaats.

Quote:
Jarno: "Het vertrouwen is enorm! Zowel de Suzuki gaat als een speer, geeft geen klap verkeerd en Arjen deed alles precies goed op juiste moment."
Arjen: "Ik was kapot na 12 ronden! De wind was enorm en kon m'n handen amper meer vasthouden; had geen ronde langer moeten duren."(met dank aan de foto's van oa. Monique Babtist en Hero Drent, naast vermeldde)


De volgende races zijn al komend Pinksterweekend. In Oss, op stratencircuit Paalgraven, wordt op zondag de 2e (17:00 uur) en op maandag (16:00 uur) de 3e race verreden, meetellend voor Open Nederlands en Belgisch kampioenschap.BEKIJK HIER ALLE FOTO"S >>

 

 
  © Keppel Sidecar Team  ///  Disclaimer  ///  Pers